Hardloopdip

Op 27 februari 2012 zette ik, na ongeveer 15 jaar helemaal niets aan sport te hebben gedaan, mijn eerste hardlooppassen, om er sindsdien niet meer mee te stoppen. Ik vind het heerlijk! Inmiddels twee keer de Dam tot Damloop gelopen en twee keer de ½ Marathon van Amsterdam en ik geniet met volle teugen. Ik voel mij op mijn 43e fitter dan ooit; mijn conditie ging met sprongen vooruit, mijn hartslag daalde en de kilo’s vlogen eraf.

Maar zoals alles in het leven gaat ook hardlopen met ups-and-downs. Bij mij althans. Er zijn andere dingen in het leven die aandacht opeisen en dan zijn er natuurlijk ook nog de nodige smoesjes: te druk, te moe, te donker, etc. En zo kan het zomaar gebeuren dat je ineens constateert dat je al een paar weken je hardloopschoenen niet hebt gezien. Zoals nu dus. Sinds de 10k N201Run heb ik niet meer gelopen. En dat is morgen drie(!) weken geleden. Tel daarbij op dat ook de groepslessen High Intensity Training, die ik voor de broodnodige variatie sinds een jaar volg (een aanrader overigens) in verband met de feestdagen ook twee weken stil liggen én het feit dat ik met de feestdagen te lekker, te veel, te zoet en te vet heb gegeten en je kunt je wel voorstellen hoe het met mijn conditie is gesteld. Gisteren ging ik op de weegschaal staan en die gaf aan waarvoor ik al vreesde: in drie weken tijd 2,5 kilo aangekomen. En ik had nog wel zo’n mooi sporthorloge gekregen met kerst. Die ligt dus ook al sinds kerstavond te wachten. Opgeladen, ingesteld en een account aangemaakt (dat dan weer wel) en de hartslagmeterband even omgehad om te testen of het werkte (het werkt), maar verder ben ik niet gekomen.

En ondertussen zag ik overal (tv, Facebook, hardloopsites) de verhalen van mensen die op tweede kerstdag de kilo’s van eerste kerstdag er weer af liepen. En een paar dagen later op Nieuwjaarsdag om 9.00 uur (!) ’s ochtend ’s berichten van mensen die meldden dat hun eerste loopje van 2014 er al weer op zat. Zij wel. Maar ik dus niet.

En over twee weken is de Vondelparkloop, waarvoor ik mij in december nog met zoveel enthousiasme aanmeldde en waar ik mijn PR op de 10k hoopte te verbeteren. Dat PR gaat hem vrees ik niet meer worden. Maar die Vondelparkloop ga ik lopen!

Morgen een nieuwe poging om de hardloopschoenen onder te binden en maar eens kijken wat de schade is. En eindelijk dat prachtige horloge eens uitproberen. Ik weet zeker dat ik na één keer lopen weer ‘back on track’ ben. En misschien valt de schade mee. Vanavond maar vroeg naar bed. Wordt vervolgd!

Geef een reactie