Next stop: Rotterdam

Dat was hem dan, mijn laatste rondje voor the big M zondag a.s. Het was een heerlijk rustig lunchloopje door zonnig Haarlem en Heemstede. Als de weersomstandigheden zondag ook zo zijn, doe ik het ervoor. Alhoewel, in de zon en met nauwelijks wind voelde het al best warm aan. Het maakt me ook niet zoveel uit. Beetje regen vind ik ook niet erg, maar dat is weer zo jammer voor de toeschouwers en de bandjes langs de kant. Vooralsnog zegt de weer-app dat het zondag 14°C wordt en deels zonnig is. Dus dat is prima.

Over het weer gesproken: Ik heb überhaupt niets te klagen gehad over het weer in de afgelopen maanden. Toen ik mij eind vorig jaar net had ingeschreven vroeg ik mij nog af of het wel zo verstandig was om een voorjaarsmarathon te lopen. Dat betekent namelijk voor een groot gedeelte trainen in de winter, met kans op gladheid, ijzige kou en andere ellende. Maar Koning Winter heeft zich, zoals we allemaal weten, nauwelijks laten zien. Sneeuw was er in onze regio nagenoeg niet en ik heb slechts één keer last gehad van gladde fietspaden. Maar dat was op te lossen door dan maar door de berm te raggen. En geregend heeft het ook nagenoeg niet, behalve op die zondag twee weken geleden dan (de dag van de Zandvoort Circuitrun). Dat was goed voor de moraal zullen we maar zeggen.

Het laatste loopje is gelopen

En daar zit ik dan. De trainingen zijn gedaan, de loopjes zijn gelopen en de planning voor zaterdag en zondag is gemaakt. Dit moet het dan maar zijn. Ik ben er klaar voor en ik heb er enorme zin in! Maar er zijn ook twijfels. Heb ik wel genoeg gedaan? Lukt het mij om vlak te lopen? Ga ik niet enorm verval krijgen op zo’n (in mijn ogen) enorme afstand en kom ik uiteindelijk strompelend over de finish? Tegen iedereen roep ik in mijn enthousiasme dat ze me kunnen volgen via de Tracker op de Marathon-app. Was dat nou wel zo verstandig? Iedereen zit straks wel mee te kijken natuurlijk. Aan de andere kant kan het ook een extra stimulans zijn om het tempo erin te houden. Het idee is om op 10 km/uur weg te gaan en dat zo lang mogelijk vol te houden. Maar ik vrees (lees: ik weet wel zeker) dat ik dat geen ‘42 kilometer en nog een beetje’ vol ga houden. En dat hoeft ook niet. Ik ga genieten! En uitlopen is het belangrijkste doel. En als dat in een (voor mijn doen) beetje knappe tijd kan, ben ik blij. En zo niet, dan ook.

Ach, het zal wel meevallen. Aan de aanmoedigingen zal het niet liggen. Mailtjes, appjes, telefoontjes, facebookberichtjes, mensen die me ‘live’ succes wensen, alle donaties voor de Nierstichting. Ik ben er stil van. Het brengt wat teweeg, zo’n marathon.

Geef een reactie