Slecht voorbereid en toch een mooie tijd. Voor mijn doen dan…

Zondag 15 juni werd voor de derde keer tijdens de feestweek in ons dorp door Loopgroep Nieuw-Vennep de Oranje Kermisloop 2014 georganiseerd. Omdat ik het leuk vind om af-en-toe aan een loop mee te doen en omdat de Damloop nog ver weg is, had ik mij een aantal weken geleden spontaan aangemeld. Immers, wat is er leuker dan een loop in je eigen dorp? En op de foto’s van de twee voorgaande edities zag het er erg gezellig uit. Dus why not?

In de aanloop naar de Kermisloop was het lopen er echter wat bij ingeschoten. Dat heb ik wel vaker, zo’n dipje: te moe, te druk met andere dingen, etc. Mooie excuses, maar je koopt er niets voor. Dus ineens was ‘de dag die je wist dat zou komen’ bijna daar. En op zaterdagavond realiseerde ik me ineens: “Het is morgen!” Twee weken niet gelopen; maar wel geHIT en drie van de vier avonden met de avondvierdaags meegelopen. Aan de andere kant: Ik heb in het eerste jaar dat ik liep eens 4 weken niet gelopen en toen ging het de eerste keer daarna als een speer. Dus we gaan ervoor!

Had ik trouwens al vermeld dat het Vaderdag was? En dat we traditioneel bij mijn schoonouders op de koffie gingen en daarna bleven brunchen? En dat de slagroomsoesjes en de spareribs van de bbq erg lekker waren? (gewoon ongemarineerd met een beetje zout op de bqq, veel lekkerder en in ieder geval gezonder dan die gemarineerde, maar dit even terzijde).

Het beeld is duidelijk, met een te volle maag, te gehaast en te onvoorbereid meldde ik mij bij de tafel met startnummers. Gelukkig was alles prima georganiseerd, dus ik kwam toch nog keurig op tijd in het startvak terecht. Klaar voor twee rondjes van 5 km. Het zonnetje scheen. Een toptijd lopen zat er toch niet in, dus gewoon gaan en genieten!

En genieten werd het. In het centrum van het dorp toch nog flink wat volk langs de kant. Op alle cruciale plekken vriendelijke vrijwilligers die het verkeer regelden en lekker lopen. En wederom genoten van de schoonheid van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. Hoe mooi kan een kantorenpark zijn! Met een beetje extra aandacht voor architectuur en landschapsinrichting vind ik het een voorbeeld van hoe het ook kan (nee, ik heb geen belangen of aandelen). En bovendien een heerlijke plek om hard te lopen. Ik heb er al heel wat kilometers liggen.

Kermisloop leukste
De mooiste medaille van het dorp!

Het eerste rondje ging beter dan verwacht. Ik kon aanhaken bij een groepje dat net iets sneller liep dan ik. En hoewel ik ze uiteindelijk niet bij kon houden, kon ik me er toch aan optrekken. Ik probeerde ze zo lang mogelijke in het vizier te houden. Na 5 km. waren we terug bij het startpunt en na een venijnige (want voor mijn gevoel net iets te krappe) lus, op naar het tweede rondje. Ook dat ging voorspoedig al verloor ik wel snelheid. ‘Het groepje’ verdween uit het zicht en ik werd ingehaald door een dame die zeker 15 jaar ouder was dan ik. Die moest ik toch bij kunnen houden? Nou, dat viel nog niet mee  🙂 maar uiteindelijk kon ik dankzij haar op het eind nog iets versnellen en finishte ik in 56 minuten en nog een klein beetje (er was geen officiële tijdmeting). En dat is voor mijn doen helemaal geen verkeerde tijd. Een onverwacht extra Vaderdagcadeautje zullen we maar zeggen.

Maar het mooiste cadeau was toch wel dat mijn vrouw en mijn dochter bij de finish stonden met een prachtige zelfgemaakte medaille met daarin verwerkt een heerlijk chocoladereep! Wat kennen ze me toch goed. Eens kijken hoe lang die in tact blijft. Vooralsnog gaat het al een week goed. Het was een geweldige mooie zonnige Vaderdag! En volgend jaar weer natuurlijk.

Geef een reactie