Uit de supermarkt

Ik had ze al zien hangen in de hypermercado, maar ze geen blik waardig gegund. Bovendien moesten er andere dingen worden gekocht: fruit, shampoo, water en wat dies meer zij. En daarna een ijsje op het horecaplein.

Ik ben op vakantie. Zonder hardloopspullen. Niet dat ze niet op mijn lijstje stonden, maar toen de koffers uiteindelijk moesten worden ingepakt, moesten er ook nog 100 andere dingen. Teveel te doen in te weinig tijd. De minuten begonnen te tellen, een vliegtuig wacht niet en bovendien gingen de hardloopschoenen vorige keer ook ongebruikt mee terug, dus skippen maar die hardlooparafernalia! Besloot ik stoer. Na twee dagen had ik al spijt.

De dag daarop gingen we een filmpje pakken. Van tevoren nog even een hapje eten en wat inkopen doen in diezelfde hypermercado. “Ik ga even bij de sportspullen kijken.”, zei ik achteloos tegen mijn vrouw en mijn dochter. Toen ik mij weer bij hen voegde, zat er een paar knalblauwe hardloopschoenen in het mandje. De laatste in mijn maat. “Hardloopschoenen UIT DE SUPERMARKT?!” Ja lieve lezer, ik moest zelf ook even bekomen van de schrik. “Ga desnoods in je blote kont lopen, maar zorg dat je in ieder geval een paar goede schoenen aan hebt!”, roep ik tegen iedereen die het maar wil horen. En nu lag er een paar ‘hardloopschoenen’ op de band tussen de boodschappen voor een prijs waar ik normaal nog geen paar X-socks voor koop. Maar met in het achterhoofd dat ik hier in Portugal toch geen lange afstanden loop en dan vooral over onverharde wegen, dacht ik dat het wel moest kunnen. Ik had hier bij familie nog een oude zwarte zwemshort liggen. En vlak voor vertrek had ik op de Zwarte Markt nog een haltertop gescoord (3 voor een tientje). Dus ik kon gaan!

En hoe loopt dat dan? Hardloopschoenen uit de supermarkt. Nou, eigenlijk net als mijn vertrouwde Asics. Maar dan nádat ik er een jaar lang door weer en wind met mijn 98 kilo op heb lopen stampen. Geen enkele demping en geen zacht voetenbedje. Niet echt een aanrader dus. En ik vermoed dat ze na een aantal rondjes uit elkaar vallen. En het lijkt ook alsof de veters in de linker schoen langer zijn dan die in de rechter. Vooralsnog ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Nadien voelde ik alleen mijn Achillespezen een beetje. Maar dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben met mijn wekenlange spijbel- en uitstelgedrag. Qua hardlopen. En dat katoenen shirtje van de Zwarte Markt kon ik uitwringen.

Vanaf nu maar weer stevig aan de bak. En volgend jaar toch maar weer good old GT-2000 in de koffer. Of eigenlijk liever meteen bij thuiskomst. Dan zitten ze er maar vast in. No excuse!

En die hardloopschoenen uit de supermarkt blijven achter in Portugal. Samen met die oude zwembroek en dat shirtje van de Zwarte Markt. Just in case.

Geef een reactie